PL – Tradycyjna receptura marokańska, w skład której wchodzi aromatyczna mięta, pobudzająca cejlońska herbata zielona i inne dodatki, dające napar o bogatym smaku o nutach słodyczy i kwaśności. Najlepiej smakuje w upalne dni lata.
GB – Traditional Moroccan recipe of the some of the finest aromatic mint, energizing Ceylon Green Tea and other wonderful ingredients that give you a brew rich in taste, with both sweet and sour notes.The best in hot summer days.
Sposób przygotowania: 1-2 łyżeczki ca 5 g na filiżankę 150-200 ml zalać wodą o temp. 95˚C i pozostawić przez ok. 3-5 minut.
GB – 1 teaspoon of ca 3g per cup 150-200 ml pour with hot water 95˚C and allow to steep for 3-5 minutes
Składniki / Ingredients:
PL – liście mięty , herbata zielona cejlońska GP1 , cynamon , skórka pomarańczy , dzika róża owoc , lukrecja
GB – Mint Leaves , Ceylon Green Tea GP1 , Cinnamon , Orange Peel long cuts, Rosehip and Liquorice Long